fbpx

Чи можна економити на каркасному будівництві?

Каркасне будівництво вважається одним з найбільш економних варіантів будівництва. Якщо порівнювати з вкладеннями в багатоповерхівку, що будується, або в інші види будинків, то каркасний будинок буде на порядок дешевше. Але при цьому всі замислюються над тим, а чи можна ще якось заощадити на цьому?

Від чого залежить вартість каркасного будинку?

Низька ціна обумовлена кількома факторами. Наприклад, товщина готової стіни каркасного будинку з утеплювачем буде в 15 разів менша, ніж аналогічна цегляна стіна, в 6 разів менша, ніж газобетонна стіна і в 4 рази менше дерев’яної стіни. Таким чином, вага буде теж меншою, тому можна заощадити на фундаменті.

Також ви можете вибирати різні типи комплектацій. Ми маємо базовий варіант, де ви платите мінімальну ціну тільки за готовий будинок. У цьому випадку ви начебто економите, але це умовна економія. Адже все одно потрібно буде проводити воду, встановлювати розетки та робити іншу роботу. Для цього потрібно буде витратити свій час і на деякі роботи, можливо, потрібно найняти спеціаліста. Тож тут економія умовна. Якщо візьмете комплектацію «під ключ», то ви отримуєте повністю готовий будинок, в який можна заїжджати жити.

Ще ми можемо вибирати тип споруди. Хтось намагається заощадити, обравши СІП-панельні будинки. Але це лише тимчасова економія. Адже все одно ми не знаємо, як виготовляються плити на заводі, а потім ще потрібно за це окремо доплатити. Також пінопласт, який йде в конструкції СІП-панелей, значно поступається за своїми характеристиками базальтовому утеплювачу, що використовується в каркасній будові будинку.

На чому не варто економити?

Багато хто починає економити на матеріалах. Найкраще вибирати масив дерева та його використовувати для каркасу, але так як тут і ціна вища, то зазвичай вибирають недорогий клеєний брус. Також часто економлять на обшивці стін замість якісного ЦСП вибирають дешеву ОСП.

Якщо так ще можна економити, то ось замінити енергоефективні склопакети на звичайні – не найкращий варіант. Також багато хто намагається купити дешеву, не до кінця висушену дошку, тому що вона в процесі робіт підсохне. Але це не правильний підхід, тому що у процесі висихання вона може повести стіну. Іноді заощаджують на мембрані. У цьому випадку важливо використовувати якісні матеріали.

За такими статтями не варто економити, а вибирати якість. До них належать:

  • Плити ОСП;
  • Каркасна деревина;
  • Базальтова вата;
  • Будівельна плівка.

На цих матеріалах не варто економити, тому що від цього залежатиме, наскільки довго прослужить ваш будинок.

На чому можна заощадити?

Є частина витрат, на яких можна заощадити. Наприклад, якщо ви вибираєте якісну штукатурку або шпаклівку, то її можна майже завжди замінити дешевшим варіантом. На даху можна застелити дешевше покриття.

Також можна почати економити на стадії підготовки проекту. Ви зможете замість кількох кімнат зробити одну велику. Таким чином, ціна на приміщення зміниться. Так ви зможете заощадити та отримати для себе відмінний будинок. Але питання тільки в тому, чи вам це зручно. Адже іноді краще зробити на одну кімнату більше, але додати комфорту, аніж трохи заощадити і потім про це шкодувати.

Подивитися, Скільки коштує каркасний будинок Ви можете у нас на сайті. Там представлені два варіанти комплектації – це базова та під ключ. Вони відрізняються деякими видами роботами та готовим результатом.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!