fbpx

Як звести теплий будинок: утеплення каркасних будинків

Рівень теплового захисту будинку залежить від якості утеплювача, його правильного або неправильного укладання, а також наскільки хороша герметичність поверхні. Якщо правильно виконати всі процеси, не порушуючи технології, то тоді можна заощадити на товщині стін, адже ефект буде й так уже добрим.

Товщина утеплювача вибирається на підставі кліматичних особливостей країни та міста, в якому будуватиметься будинок. Для нашої області товщина утеплювача в 15 см буде достатньою, хоча ми використовуємо 20 см утеплювача, щоб все було максимально добре утеплено. Це значно менше, ніж утеплення цегляних будинків, у яких товщина стін у кілька разів більша за це значення.

Як утеплюються каркасно-рамкові будинки?

Найкраще утеплення починається з правильного укладання всіх матеріалів. Для цього всередині будинку встановлюється пароізоляційна плівка, що захищає дерево від пари. Зовні кріпиться гідроізоляційна мембрана, яка може випустити пару, якщо вона все ж таки потрапить всередину конструкції, але при цьому не пропускає вологу зовні.

В якості утеплювача часто для таких будинків використовується матеріал зі скловолокна або натуральний базальтовий утеплювач. Другий варіант має більше переваг, тому що він більш екологічний. Саме його ми використовуємо. Крім утеплення, цей матеріал дає відмінну звукоізоляцію приміщення.

Для найхолодніших регіонів України потрібно використовувати утеплювач із опірністю 3,3 м² × °С/Вт, а в нашому випадку використовується матеріал із опірністю 3,4 м² × °С/ Вт. При цьому такі матеріали використовуються в центральній частині країни, де не такі сильні морози і необхідна опірність зменшується.

Ще один важливий момент у тому, щоб утеплювач мав певний рівень жорсткості. Тут краще вибирати варіант, який продається у вигляді плит, а не в рулонах. Тоді ви зможете отримати необхідний ефект. Також для додаткового захисту використовується пошарове укладання матеріалу. Це потрібно для того, щоб усунути можливість появи містків холоду. Важливо, щоб усі матеріали добре прилягали до поверхні та не було щілини між каркасом та утеплювачем.

Додаткове утеплення стін

Для того, щоб додати утеплення, можна зовні використовувати додатковий шар утеплювача. У цьому випадку часто застосовують екструдований пінополістирол з товщиною від 3 до 10 см. Таким чином забираються містки холоду, які проходять через дерево. Хоча вважається, що дерево – це теплоефективний матеріал, але проблема в тому, що опір дерева значно нижчий, ніж утеплювач. Якщо ж додати пінополістирол, то загальна опірність зростає до 4,7 м² × °С/Вт.

Теплова інерційність стін каркасних будинків

Стіни приміщення мають досить низьку теплову інерційність. Такі будівлі не акумулюють тепло, як це робить камінь, цегла чи бетон. Тому приміщення швидко нагріваються та остигають. Це дозволяє краще та простіше регулювати температуру в приміщенні.

Не можна сказати, що це погана або хороша якість. Це потрібно враховувати при підборі системи опалення, кондиціювання та вентиляції. Тоді ви зможете вибрати найкращі елементи та максимально вигідно їх використовувати.

Ціни на каркасні будинки

Компанія пропонує дві комплектації будинку – це базова і під ключ. У кожному варіанті утеплення йде як базова функція, яка входить у вартість будь-якої комплектації. Якщо ви вибираєте каркасний будинок під ключ ціна буде від 800 $ м. кв., а якщо базову комплектацію, то ціна буде від 650 $ м. кв. У дешевшому варіанті ви отримуєте будинок з чорновим оздобленням, а в комплектації «під ключ» ви отримуєте повністю готовий каркасний будинок, до якого відразу після здачі можна заїхати жити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!