fbpx

Зонування ділянки – З чого розпочати важливий етап перед початком будівництва?

Купуючи ділянку, ми отримуємо її у вигляді території землі, де є якісь межі. Тоді ми починаємо думати про те, як правильно поділити все, куди поставити будівлі, щоб вони не заважали одна одній, а також були максимально практично розміщені. Замовляючи зонування ділянки у фахівців, ви зможете отримати найкращий варіант, де все буде зручно та практично розміщено.

Що враховувати під час підготовки до зонування ділянки?

Спочатку потрібно подумати про те, чим ви любите та хочете займатися, як часто до вас приходять гості, і який спосіб життя ви ведете. Все це впливатиме на те, що буде розміщено на прибудинковій території та як це буде зроблено. Оскільки наші фахівці мають великий досвід роботи, то вони зможуть запропонувати найкращий варіант зонування території. Це спростить та прискорить процес підготовки до будівництва.

Ще один важливий момент – це тип ґрунту та глибина розміщення ґрунтових вод. Якщо ділянка знаходиться в такому місці, де грунтові води знаходяться досить високо або грунт добре тримає в собі воду, то важливо встановити на ділянці колодязі. Це дозволить зменшити кількість води у ґрунті та захистити споруди надалі від її впливу. Також має бути зроблений докладний план будівництва. Якщо є якісь будівлі, але ви не плануєте їх залишати, краще їх не вказувати на плані, щоб вони не заважали.

Також потрібно відзначити усі зелені насадження, які ви плануєте залишити. Після нанесення всіх будівель на план ділянки, можна розпочинати будівництво. Вже цьому етапі можна визначити, що й де має бути розміщено.З огляду на нюанси ландшафту, можна знизити витрати на облаштування території. Коли буде готовий план розміщення всіх елементів, можна буде прорахувати бюджет, спланувати роботи найкращим чином і приступити до будівництва.

Основні зони, на які ділять ділянку

При зонуванні ділянки необхідно враховувати вибраний стиль. Наприклад, альпійський стиль має на увазі вільне розміщення всіх елементів на ділянці. Якщо ж вибираєте китайський стиль, то тут у кожного елемента є своє місце і вкрай важливо дотримуватись правил їх розміщення. Важливо продумати озеленення ділянки. Високорослі дерева садяться по периметру території, а ближче до будинку низькорослі. Якщо плануєте зробити невеликий садок, то його варто розмістити в глибині ділянки. Весь простір можна розділити на такі зони:

1.Парадна зона

Плануючи цю частину території, важливо бути надзвичайно уважним, адже це перше, що бачать гості. Рекомендується на цю частину виділити лише близько 6% від усієї території. Навіть якщо у вас буде там місце для машини, все ж таки передній майданчик повинен займати менше місця..

Також важливо зробити хороші відливи, щоби відводити воду від фундаменту будинку. Додатково передню частину території можна прикрасити кучерявими або іншими рослинами. Головне вибирати такі варіанти, щоб вони підходили за стилем до будинку.

2.Зона для городу та саду

На цю зону виділяють до 70% від усієї ділянки. Коли вона велика, то зелену зону можна розмістити в будь-якому місці. Якщо ж у вас лише 6 соток, то кожен сантиметр землі вкрай важливий. Тому варто подумати про те, де саме розміщуватиметься город чи сад.Це має бути сонячна місцевість, де будови чи рослини не закриватимуть сонце.

Для зручного використання цієї частини ділянки її краще зонувати за допомогою доріжок. Також це можна зробити за допомогою рослин.

3.Господарська зона

Це важлива частина будь-якої ділянки, а виділити для неї потрібно подалі. Всі будівлі повинні бути зручно розміщені, щоб вони не заважали використанню всієї ділянки. Відразу можна сказати, що чим більша ділянка, тим простіше організувати цю зону.

4.Ігрова зона для дітей

Одне з важливих правил вибору місця для цієї зони в тому, щоб її було видно з вікна. Тоді ви зможете спостерігати за тим, як ваші діти грають і чи все там нормально. Вибираючи покриття краще використовувати газон або пісок. Для зручного розміщення краще відокремити 8 м2 на цю зону. Також вона має бути легко трансформованою для того, щоб коли в ній відпаде потреба, її можна було переробити під зону відпочинку чи щось інше.

5.Зона відпочинку

Для комфортного проведення часу краще виділити на цю зону територію за будинком. Найчастіше на цій зоні встановлюють альтанку або роблять терасу зі столом з мангалом. Найкраще, щоб зона була ближче до будинку. Тоді зручно нею користуватиметься.

6.Гараж

Він може бути прибудований до будинку або стояти окремо. У другому варіанті ціна на будівництво буде вищою. Як ворота можна використовувати головні ворота або ж поставити гараж трохи далі від паркану. Найзручніше розміщення – це на парадній частині території.

Будівельна компанія ProstoHOUSE спеціалізується на будівництві теплих каркасних будинків у Києві. Тому у нас ви зможете замовити будівництво будь-яких будівель. Ми допоможемо із зонуванням будь-якої території, запропонуємо найкращі варіанти та допоможемо їх реалізувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!