fbpx

Навіщо утеплювати фундамент будинку?

Фундамент – це одна з важливих частин будь-якої будівлі. Залежно від того, наскільки правильно його підібрали і залили, залежатиме і те, як довго він прослужить. Тому важливо, щоб все було заздалегідь продумано та сплановано, тоді у використанні будівлі не буде проблем. Ще один з важливих моментів, про який багато хто забуває, – це утеплення фундаменту. Користувачі вважають, що досить утеплити будинок, але не утеплюють фундамент. Сьогодні ми поговоримо про кілька причин для утеплення фундаменту.

Утеплений фундамент не так швидко руйнується

Оскільки фундамент знаходиться в грунті, то на нього впливають грунтові води, перепади температур, вітер та інші кліматичні умови. При постійному вплив він починає руйнуватися. Згодом це може призвести до того, що фундамент трісне, через нього почне просочуватися вода або будинок просяде. Утеплювач захищає його від цього і продовжує термін служби.

Як відбувається руйнація конструкції?

Зі шкільних уроків хімії ми знаємо, що вода при замерзанні має властивість розширюватися. Таким чином, коли вона потрапляє у щілину фундаменту і там замерзає, вона розширює цю щілину. За рік нічого не відбувається, оскільки це незначні процеси. Але згодом все змінюється. Щілина стає дедалі більше, оскільки води там міститься дедалі більше.

Щоб не допустити руйнування потрібно не допустити потрапляння води в щілину або не дати їй застигнути. Тоді проблем буде набагато менше, а фундамент прослужить набагато довше. Ці два методи хороші, але краще, якщо їх об’єднати і використовувати відразу обидва. Для цього потрібно:

  1. Зробити дренаж, який дозволить відвести всю воду від фундаменту;
  2. Зробити хорошу гідроізоляцію споруди. Тоді вода не зможе потрапляти у фундамент;
  3. Зробити утеплення фундаменту. Таким чином, навіть якщо після всіх процесів вода потрапила в фундамент, вона не замерзатиме. Це означає, що будова не руйнуватиметься.

Утеплений фундамент зберігає більше тепла в будинку.

У зимовий час втрати тепла від не утепленого фундаменту можуть бути до 20%. Якщо ж його утеплити, тоді почнеться економія на опаленні. Холод не надходитиме у підвальне приміщення. Ви зможете почати заощаджувати на опаленні приміщення.

Утеплений фундамент захищає підвальне приміщення від появи там конденсату.

Часто в підвальних приміщеннях можна зустріти конденсат. Це заважає жити, адже через якийсь час з’являється пліснява. Доводиться все це чистити, робити знову ремонт, а потім більше топити це приміщення. Так ми зможемо вирішити проблему на якийсь час, але не повністю видалити середовище для появи цвілі.

Вся суть у тому, де знаходиться точка роси. Це температура, за якої пара перетворюється на воду. При неутепленому фундаменті точка роси знаходиться ближче до внутрішньої частини стін, тому з’являється конденсат. Якщо фундамент утеплити, то точка роси зміщується ближче до зовнішньої частини, що не дає з’являтися конденсату в підвальному приміщенні.

Замовляючи будівництво каркасних будинків у Києві та київській області ви отримаєте професійний підхід до будь-яких процесів. Фахівці зроблять роботу так, щоб все було максимально якісно та швидко. При цьому, якщо потрібно утеплити фундамент, вони вас про це попереджатимуть заздалегідь, щоб потім не було складнощів під час проживання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!