fbpx

Утеплення покрівлі базальтовою ватою

Утеплення горища – це важливий етап роботи. Адже якщо цього не зробити, то через дах виходитиме все тепло з дому. Утеплення покрівлі базальтовою ватою дозволяє залишити тепло в приміщенні. Також з правильним утепленням у вас буде ще одне технічне приміщення, куди ви зможете складати якісь речі. Іноді ж горище переобладнають під кімнату для відпочинку. Тому потрібно його заздалегідь утеплити, щоб там можна було перебувати.

Звертаючись до нас, ви зможете отримати виконання будь-яких робіт у ті терміни, про які заздалегідь домовлялися. Також усі роботи виконуватимуться фахівцями, тому вони будуть зроблені добре та швидко. Утепливши покрівлю, ви можете знизити тепловтрати до 30%. Термін служби приміщення збільшиться, а також зменшаться витрати на опалення приміщення.

Утеплити дах потрібно в кожному приміщенні, навіть якщо воно у вас не опалюється. У такому випадку базальтова вата укладається в перекритті між балками, що несуть. Якщо ж опалення є, тоді утеплювач укладається в процесі складання даху між кроквами.

Процес утеплення мансарди приватного будинку.

Є два варіанти для утеплення житлової мансарди.

  1. Утеплення від коника даху до перекриття першого поверху. В цьому випадку дуже важливо, щоб плити між собою були добре з’єднаними, тому що через це в приміщенні може бути протяг або порушиться герметичність утеплення. Це робиться так:
    1. Укладання мінеральної вати відбувається врозпір;
    2. Робити гідроізоляцію теж потрібно внахлест за допомогою тришарової мембрани;
    3. Робила контробрешітку потрібно враховувати схил і розмір перерізу брусів;
    4. Після цього можна приступати до оздоблювальних робіт.
  2. У цьому випадку базальтову вату укладають на саме перекриття, починаючи від одного краю стіни і до іншого. При утепленні каркасного будинку матеріали укладаються на перекриття 1-го поверху.

Чому потрібно утеплити горище?

Це важливий процес, оскільки він допомагає:

  1. Підтримувати потрібну температуру в усьому будинку;
  2. Отримати потрібний мікроклімат, при якому не буде протягів, містків холоду або інших втрат тепла;
  3. Захистити приміщення від впливу різних погодних умов (вітру, промерзання та ін.);
  4. Почати економити на опаленні. Адже вкладення в утеплення відносно невелике, а ось подальша економія досить велика;
  5. Подовжити термін служби всього приміщення;
  6. Отримати додаткову звукоізоляцію всієї будівлі.

Утеплити дах найкраще на етапі будівництва, хоча можна зробити і під час ремонту. Якщо ви хочете збудувати каркасний будинок під ключ, то відразу обговоріть утеплення даху, щоб отримати повністю готовий будинок, а після закінчення робіт заїхати туди жити.

Позитивні якості базальтової вати

Це один з найкращих матеріалів для утеплення даху. Ми пропонуємо вам на вибір базальтовий плитний утеплювач SWEETONDALE, ТЕХНОБЛОК, РОКЛАЙТ. Щільність матеріалу 45 кг/м3. Товщина утеплювача 25 см. Для правильного утеплення плити укладають зі зміщенням містків холоду. Говорячи про переваги, можна виділити такі:

  1. Невисока вартість матеріалів;
  2. Відмінна пожежна безпека;
  3. Не викликає алергію та нетоксичний;
  4. Невисока тепловіддача;
  5. Простий у роботі;
  6. Використовується в сумісництві з будь-якими покрівельними матеріалами;
  7. Має високу паропроникність;
  8. Дає додаткову шумоізоляцію приміщення.

При правильному укладанні матеріалу, по закінченні робіт ви зможете відчути різницю між тим, що було і що стало. У будинку стане тихіше, затишніше і не буде протягів, які йдуть з даху. Краще утеплювати в процесі будівництва, але якщо у вас вже є готовий будинок, а дах не утеплений, то це можна зробити і зараз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!