fbpx

ТОП-10 міфів про каркасні будинки

Дуже часто у потенційних замовників неправильна інформація про каркасні будинки. Багато вони почули від тих, хто виступає за класичний варіант будівлі. Все це через те, що каркасні будинки з’явилися в Україні відносно недавно. Щоб розвіяти всі помилкові думки, ми зібрали 10 основних міфів, про які говорять усі замовники.

Міф №1 – Так як у каркасника тонкі стіни, він не зможе витримати холод

Насправді це не так. Завдяки тонким стінам він легкий, але водночас там використовується один із найкращих натуральних утеплювачів – пінополістерол. За бажанням, додатково будинок можна утеплити цим же матеріалом та закрити всі містки холоду. Тоді будинок буде ще теплішим.

Така конструкція добре поширена в північних країнах. Це говорить про її практичність там, а отже, вона буде практична і в нашій країні.

Міф №2 – Всі компанії будують однаково, відрізняються вони тільки тим, які матеріали використовують

По-перше, існує багато різних технологій та матеріалів. По-друге, є компанії, які не дотримуються правил будівництва будинків, в результаті у них виходить не те, що ви хотіли. Тому не варто довіряти будівництво будинку будь-кому. Краще довірити це тим, хто вже працює щонайменше 5 років з технологією каркасної будови. Так ви будете впевнені, що вам зроблять все в кращому вигляді.

Міф №3 – Каркасний будинок дуже дешевий.

Так, він значно дешевше за будинки з інших матеріалів. У середньому каркасні будинки економніші на 30%, ніж інші варіанти. Але якщо вам пропонують збудувати будинок менше, ніж за 650$ за м2, то тоді потрібно перевірити цих фахівців, оскільки швидше за все вони не знають технології будівництва або ж зрештою ви отримаєте не зовсім такий каркасний будинок, як має бути.

Міф №4 – Каркасники довго не служать

Це теж неправда, тому що якщо будинок був побудований з дотриманням усіх технологій, починаючи від підготовки дощок для каркаса і до фінішної обробки зовнішніх стін, то він прослужить довго. Є будинки, які вже служать 100-200 років.

Міф №5 – Щоб заощадити на каркасних дошках, їх можна вибирати після природного висихання

І справді, це буде дешевше, але після повного висихання дерево буде розходитися і з’являться шви. Після камерного сушіння такого не буде. Тому не варто на цьому економити, а краще одразу трохи доплатити та взяти якісне дерево.

Міф №6 – Каркасний будинок «не дихає»

В принципі, це можна сказати про будь-який будинок. Адже стіни не дозволяють пропускати достатньо повітря для будь-якого приміщення. Щоб була потрібна кількість повітря в будь-якому приміщенні, потрібна хороша вентиляція. Тоді з цим не буде проблем як у каркасному будинку, так і в інших.
Міф № 7 – Каркасний будинок дуже простий, примітивний і не красивий. Його можна поставити лише десь на дачі

Були часи, коли люди раділи будь-якому житлу, яке тільки могли збудувати. У нас у країні теж були будинки на кшталт каркасних, тільки заповнювалися соломою. Сам же каркасний будинок – це лише підстава, а далі ви можете робити все, що вам захочеться. Кінцевий результат залежатиме лише від вашого бюджету та побажань.

Міф №8 – Каркасний будинок не стійкий, а підлога «ходить»

Якщо ви були на виставках будинків, то там це може бути, адже там немає нормальної підстави для будинку. Ми ж хочемо запросити вас відвідати наш шоурум, який побудований за всіма правилами та стандартами для каркасного будинку. Там по-справжньому ви зможете оцінити якість технології.

Міф №9 – Погана шумоізоляція

Частково відповідь на це заперечення описано в попередньому міфі. Якісну шумоізоляцію можна отримати лише у тому будинку, який правильно встановлений. Як утеплювач використовується мінеральна вата. Вона ж і є звукоізоляційним матеріалом. Дуже часто в студіях звукозапису роблять ізоляцію кімнат мінеральною ватою, оскільки вона має гарні звукоізоляційні властивості.

Міф №10 – Будинок із бруса кращий за каркасник

Важливо помітити, що покрівля та перекриття будинків з бруса роблять з каркаса. Також будинки з бруса згодом можуть зсихатися та давати усадку.

Будівництво будинків за каркасною технологією – це вигідна пропозиція в багатьох аспектах. Ми ж поговорили про основні міфи, які існують серед замовників. У всіх таких думках припускаються помилок лише від незнання повної інформації про каркасну технологію будівництва. Все це тому, що в такому варіанті вона досить молода у нашій країні. Хоча старі будинки, які зводили ще наші діди, були зі схожої технології, але утеплювач був трохи іншим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!