fbpx

Будівництво каркасних будинків всі переваги та особливості цієї технології

Вибираючи матеріал для будівництва будинку, кожен забудовник замислюється про те, що йому краще підійде. Адже варіантів для будівництва чимало. Кожен із них має свої переваги і потрібно їх спочатку вивчити, щоб обрати найкращий.

Багато хто робить свій вибір на користь цегляних будинків з тієї причини, що так роблять усі. Але якщо вивчити технологію каркасних будинків, то можна помітити, що в ній теж є низка переваг. Тому перед тим, як починати будувати, потрібно скласти план побудови, порахувати бюджет, подивитися якість матеріалів, трудомісткість будівництва тощо. Після цього можна вибирати матеріал та розпочинати будівництво. Майже за всіма критеріями каркасні будинки займають найкращу позицію.

Переваги каркасних будинків

Вони легко і просто збираються. Для їхнього заснування збирається каркас з колод, які попередньо були оброблені спеціальними засобами. Дошки нарізаються потрібної довжини і встановлюються з кроком 40 см. Це каркас будинку, на який кріпиться вся обшивка.

Обшивається будинок досить просто і швидко. Для цього береться плита і прикручується до каркаса по всьому периметру будинку. Коли зовнішні роботи з обшивки закінчилися, приступають до утеплення будинку та його обшивки зсередини. Це лише основні переваги даного будинку. Ще можна додати:

  1. Легка конструкція готової будови;
  2. Використовується невелика кількість будівельних матеріалів та незначні трудовитрати;
  3. Бо витрат менше, то й бюджет нижче на 40% від того, який потрібно витратити на будівництво будинку з інших матеріалів;
  4. Будівництво будинку відбувається протягом декількох тижнів, починаючи від підготовки ґрунту для фундаменту до здачі об’єкта;
  5. Будувати можна в будь-яку пору року, тому що практично не використовується цемент або інші суміші;
  6. Висока стійкість до рухів або коливань ґрунту;
  7. Немає необхідності використовувати важку техніку;
  8. Все обладнання доступне та недороге;
  9. Бо основа стін, стелі та підлоги рівна, то внутрішнє оздоблення займе набагато менше часу.

Матеріали для дому

Серед основних матеріалів – це бруси та плити. Бруси потрібні для того, щоби зібрати каркас. По товщині вони можуть відрізнятися для різних будинків і різних грунтів. У деяких випадках можна використовувати мінімальну припустиму товщину, а в деяких – взяти посилені варіанти. Все це індивідуально вивчається та підбирається.

Плитами обшивають каркас. Всі плити обробляються спеціальними засобами, що найкраще захищає їх від вологи та вогню. Головне – це не економити на матеріалах, а одразу замовити якісні.

Фундамент для дому

Для будівництва каркасних будинків використовують 3 типи фундаментів.

  1. Стрічковий. Так як вся конструкція буде з дерева, то вага цього будинку є відносно невеликою. Тому достатньо заглибитись у землю на 50 см для фундаменту. Після цього в’яжеться арматура, а зверху заливається фундамент.
  2. Свайний. На думку фінів, цей тип фундаменту найбільше підходить для каркасних будинків. Адже нижня ланка будинку – це дерево. Завдяки тому, що основа пальового типу, все добре провітрюється і дерево не сиріє. Для його виробництва бурять невелику свердловину, роблять усередині подушку з піску та щебеню, а потім в’яжуть арматуру та опускають її туди. Після цього заливається бетон.
  3. Плитний. Цей варіант фундаменту найдорожчий. Він часто застосовується не тільки для каркасних будинків, а й для звичайних. В цьому випадку будинок перебуватиме на плиті, тому йому нічого не страшно. Хоча для каркасних будинків такий фундамент не потрібен.

Складання каркасу

Спочатку збирається низ, потім встановлюються кутові балки і зверху збирається дах. Відстань між балками не повинна бути більшою ніж 40 см. Коли каркас готовий, його зв’язую між собою і починають збирати дах. Для цього збираються покрівельні ферми, які поєднуються між собою. Зверху на них кладуть гідроізоляцію та самий дах.

Підготовка підлоги

Пол може бути двох варіантів. Комусь подобається дерево в основі підлоги, а комусь потрібен бетон. Другий варіант буде холоднішим, хоча теж може використовуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!