fbpx

Скільки коштує побудувати каркасний будинок? Це дорого чи ні?

Каркасне будівництво будинків – це вигідне рішення для багатьох. Адже ціна на каркасний будинок значно нижча за аналогічний, але з інших матеріалів. Такий варіант зможе дозволити собі навіть родина із середнім статком. Попередня ціна додому завжди буде загальною і може змінюватись у процесі підготовки проекту під конкретного клієнта. Причина в тому, що змінюються оздоблювальні матеріали, щось забирається або додається, тому кінцева вартість споруди може відрізнятись від первісної суми.

Приблизні підрахунки вартості будинку

Перші витрати розпочнуться ще до того, як буде запущено будівництво. Все почнеться з того, що потрібно замовити або купити проект будинку. Ціна на проекти різні, залежно від того, яка складність проекту та його тип. Готові проекти будинків завжди будуть дешевшими. Якщо ж ви замовляєте індивідуальний проект, його розробка займе більше часу і фінансових витрат. Ціна на будівництво будинку залежить від типу комплектації, яку ви обираєте. Компанія Prostohouse пропонує базову комплектацію, вартість якої починається від 700$ за м2, та комплектацію «під ключ», вартість якої починається від 850$ за м2.

Загальна вартість складається з таких факторів:

  1. Особливості архітектури. Найчастіше вибирають варіанти одноповерхового, одноповерхового з мансардою та двоповерхового будинку. Будинки з мансардою коштують дешевше, ніж двоповерхові будинки, а також вони допомагають компактніше розмістити кімнати, ніж в одноповерховому будинку;
  2. Будівельні роботи. Іноді роботу простіше виконати вручну, але, щоб прискорити цей процес, можна використовувати техніку.Все це коштує грошей;
  3. Підбиття комунікацій. Якщо вони вже є у вашому селищі та на вашій вулиці, то витрати для закладу їх у будинок будуть невеликими. Якщо нічого немає і потрібно все прокладати заново, то це будуть великі витрати.

Щоб заощадити, можна використовувати більш дешеві та прості оздоблювальні матеріали. Наприклад, ви можете замінити паркет лінолеумом, панелі або плитку шпалерами або пластиком. Варіант досить цікавий, але при цьому важливо пам’ятати, що в такому разі губиться основна ідея натурального будинку.

На що йдуть сплачені гроші

Частина грошей іде на самі будматеріали. На цьому можна заощадити лише в тому випадку, якщо закуповувати дерево взимку, коли воно дешевше. Якщо робити це в розпал сезону, то ціна на нього буде дуже високою. Щоправда, з’являється друга складність – це правильне зберігання закупленого дерева. Якщо його зберігати не правильно, воно швидко стане непридатним для будівництва. Іноді на це не звертають уваги, але потім починаються проблеми з каркасом. Ремонт проблем з каркасом будинку завжди буде складною і витратною справою.  Ще важливий пункт у бюджеті – це утеплювач, дах та оздоблення приміщення. З огляду на ці моменти можна заздалегідь подумати про те, як заощадити на будівництві каркасного будинку. У будь-якому випадку, якщо порівнювати ціну готового каркасного будинку і точно такого ж за параметрами цегляного будинку, то другий буде дорожчим. Також за часом будівництва другий будинок може зводитися протягом року, а для каркасного будинку потрібно всього кілька місяців. Якщо ви хочете дізнатися скільки коштує побудувати каркасний будинок, то на сайті компанії є вся інформація. Там описані всі процеси, є вибір готових проектів, фото збудованих будинків та багато іншої важливої ​​інформації. Вивчивши це, ви зможете підібрати те житло, яке підходитиме вам найбільше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!