fbpx

Проекти будинків з Мансардою – додаткова площа під дахом.

Вважається, що ідею з використанням горища для проживання першим запропонував Франсуа Мансар, ще у 17 столітті. Після цього горищне приміщення почали ділити як місце для проживання та зберігання особистих речей. Це було зручно, оскільки з’явилося більше вільного простору. Саме тому запропонована ідея швидко поширилася та почала використовуватися як класичний варіант будівництва будинку. 

Щоб горищний простір вважався мансардою, висота його стін повинна бути не більше 1,5 м. Якщо ж висота буде більшою, то це буде повноцінний поверх. Одна з найчастіших проблем, яка виникає у багатьох, як правильно розрахувати площу мансарди. Для цього можна скористатися такими порадами:

  1. Висота стель має бути 2,5 м. Найкраще, якщо вона буде такою хоча б на половині площі. Тоді користуватися приміщенням буде комфортно, воно зберігатиме тепло і матиме правильну вентиляцію;  
  2. Потрібно пам’ятати, що форма даху визначатиме кількість вільного місця для проживання. Саме після того, як ви визначитеся з формою даху, можна переходити до організації простору та планування житлової частини приміщення.  

Проекти каркасних будинків з мансардним дахом

При плануванні майбутнього будинку важливо враховувати усі нюанси. Найчастіше ми більше звертаємо увагу на те, скільки буде поверхів у будинку, як вони будуть облаштовані і яка буде площа приміщення. На мансарду у багатьох не вистачає сили. Але щоб усе було максимально практично, її потрібно спланувати заздалегідь. Так ви зможете підібрати потрібну форму даху, щоб технічний поверх використовувати для житлових цілей.З правильним підходом він нічим не відрізнятиметься від інших поверхів, а лише додасть простору.

Ви можете переглянути різні фото проектів, які ми вже реалізували. Так буде легко визначитися з тим, який варіант вам більше підходить і подобається. Ми зможемо запропонувати вам побудувати невеликий будинок з мансардою або без неї до 100 м2 або великий на 300 м2 .

Які переваги будинків з мансардою та гаражем?

Багато хто замислюється над тим, як краще використовувати простір під дахом. Адже завжди є речі, які потрібно десь зберігати, а якщо тут зробити житлове приміщення, то в нас додасться ще одна кімната. Там можна буде втілити різні дизайнерські рішення, зробити її відпочинковою кімнатою, гостьовою кімнатою або віддати її під інші цілі. Тому найвигідніший варіант – це облаштувати її над гаражем чи майстернею. Решту площі можна використовувати для зберігання речей.

Мансарда з терасою

Такі варіанти відрізняються тим, що там використовується склепінчастий дах та крита веранда. Там буде достатньо місця для того, щоб організувати зону для відпочинку, поставити барбекю або встановити кілька диванів, щоб милуватися красивими видами. Тут зручно прийматиме гостей або займатиметься своїми справами.

Ціни на будинки з мансардою та типи комплектації

У багатьох виникає цілком логічне питання, чи дешевше зробити мансардний поверх, ніж повноцінний? Відповісти це питання однозначно буде складно. Адже тут важливо враховувати кількість витрачених матеріалів, фасадні матеріали та інші витрати.При облаштуванні житлового приміщення на горищі ви зможете додатково ізолювати все приміщення і захистити його від холоду. 

З іншого боку, для обладнання такого приміщення потрібні додаткові витрати. Тут необхідно встановити вікна, підвести примусову вентиляцію, зробити кондиціювання приміщення, встановити обігрівачі. Також на ціну впливають і особисті побажання кожного клієнта, адже цю кімнату можна обладнати під спальню, дитячу кімнату відпочинку або використовувати для інших цілей.

Щоб назвати точну ціну на приміщення з мансардою, краще звернутися до наших фахівців, розповісти, що ви хочете отримати, а ми вже розрахуємо і запропонуємо вам вигідні варіанти. Так ви зможете зрозуміти, краще зробити повноцінний поверх або будинок із мансардою. 

Також є різні варіанти комплектації. Базовий варіант обробки буде коштувати від 700$ за м2, а під ключ від 850$ за м2. Два типи комплектації відрізняються тим, на якому етапі наші фахівці закінчать роботу.

Тому, вибираючи собі будинок, потрібно подумати, що ви хочете отримати. Після цього ви можете звертатися до наших спеціалістів, щоб вони порахували різні варіанти. У вас буде кілька варіантів і ви зможете вибирати, який з них вам підійде найбільше і який буде максимально комфортним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!