fbpx

Підвищена вологість у каркасному будинку – що це та як з нею боротися?

Будівництво каркасних будинків стає все більш популярним. Але є частина людей, які вважають, що ця технологія має багато недоліків. І хоча найчастіше проблеми виникають через допущені помилки або не дотримання технології, все ж у потенційних клієнтів є питання. Одне з основних питань у тому, чому у будинку підвищена вологість? Якщо відповісти на це питання загалом, то проблема може бути лише тоді, коли порушено технологію збирання приміщення.

Причини появи конденсату та ризики, пов’язані з ним

Конденсат – це пара, яка утворюється через те, що в приміщенні підвищена вологість або через те, що знижується температура. У будь-якому приміщенні є вологість. Іноді її дуже мало, а іноді її настільки багато, що повітря перенасичене нею. Через це утворюються краплі води, які сідають на різні предмети. Якщо це каркасний будинок, то конденсат може накопичуватися на дерев’яних елементах, на утеплювачі або обробці. Тим самим матеріали починають швидко приходити в непридатність.

З’явиться конденсат може в будь-якій точці приміщення. Все залежить від того, де знаходиться точка роси. Якщо вона знаходиться ближче до дерева, вода буде з’являтися на самому дереві. Незабаром там можна буде побачити плісняву, і через якийсь час дерево стане непридатним. Причина може бути в тому, що під час будівництва було порушено технологію складання приміщення або погано працює вентиляція.

Найгірший варіант – це коли конденсат з’являється всередині стіни, на утеплювачі. Це відбувається через те, що точка роси знаходиться саме там. Після цього матеріал починає накопичувати в собі вологу і через якийсь час втрачають свої властивості. Колись теплий будинок стає звичайним холодним будинком. Його доведеться опалювати в кілька разів більше, хоча це може не сильно допомагати. Виправити цю проблему можна лише видаливши причину появи конденсату та замінивши утеплювач у стіні.

Ще одна проблема – це поява конденсату на металевих елементах. Через те, що на металі постійно присутня вода, він починає покриватися іржею. Починається процес руйнування металу, після якого конструкція втрачає свої властивості та міцність. Надійний каркасний будинок стає не міцним, інколи ж навіть небезпечним. Тому, якщо ви помітили конденсат у будинку, потрібно відразу ж шукати причину його появи та усувати її. Так ви збережете будинок і продовжите його термін служби.

Як видалити підвищену вологість та конденсат

Щоб пара не була в приміщенні, потрібно зробити таке:

  1. У будинку повинна бути встановлена якісна вентиляція. Йдеться не лише про вентиляційні отвори для відведення повітря з приміщення, а й монтаж утеплювача таким чином, щоб між ним та обшивкою був невеликий зазор. Це потрібно для відведення вологи та захисту утеплювача від неї. Конденсат не накопичуватиметься на ній;
  2. Для захисту приміщення від вологи зовні є інший варіант. Багато хто переживає про те, як витримуватиме облицювання приміщення вологу. Вони намагаються вибрати якийсь стійкий матеріал. Це не найважливіше, тому що будь-які облицювальні матеріали розраховані на дощі та інші зміни погоди. Тому за них не варто переживати, а ось у будинку необхідно встановити примусову вентиляцію. Вона займатиметься відведенням усієї зайвої вологи.

Якщо всі процеси зробити, дотримуючись технології, то ви зможете надійно захистити свій будинок від підвищеної вологості. Переглянути каркасний будинок ціна ви можете на сайті. Там ви знайдете всі подробиці того, як це можна зробити, і що для цього потрібно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!