fbpx

Каркасний будинок для постійного проживання

Під час будівництва багатьох будинків, доводиться вирішувати низку проблем. У більшості випадків цих проблем немає в каркасних будинках, так як вони менш масивні та простіші за конструкцією. Тому багатьом здається, що такі будинки добре підходять як дачний будиночок.

І справді, це хороший дачний будиночок, який швидко збирається і коштує дешевше за інші варіанти. Хоча в Японії, північній Америці, Фінляндії та Канаді таку конструкцію часто використовують для будівництва будинків для постійного проживання. Клімат у цих країнах досить різноманітний, а будинки все ж таки вибирають саме такі. Тому в нашій країні можна спокійно використовувати цей тип будівництва.

Які бувають види каркасних будинків?

З огляду на тип будівлі, в нашій країні велику популярність набули лише два типи будинків.

1. Літній каркасний будинок

Зазвичай цей тип використовується для будівництва будинків на дачі. Вони швидко збираються, відносно дешеві та практичні. Але водночас вони не витримають зимових холодів, бо там немає спеціального утеплення. Вони добре підходять для використання влітку, а взимку заїжджати туди лише на кілька днів, щоб відпочити. Для постійного проживання такий будинок буде холодним та дорогим в обслуговуванні.

2. Зимовий каркасний будинок – каркасний будинок для постійного проживання.

В принципі, зимовий каркасний будинок і призначається для постійного проживання. Адже для його спорудження використовується більше додаткових матеріалів, є утеплення та спеціальна ізоляція. На таку споруду потрібно буде витратити трохи більше грошей, але ціль виправдовує кошти. У такому будинку можна спокійно жити будь-якої пори року.

Якщо ж ви будуєте будинок на дачі і хочете відпочивати там у будь-який час, то додавши трохи грошей, можна відразу його зробити утепленим. Тоді будь-якої пори року там буде комфортно. Якщо ж у перспективі є бажання там бути частіше або жити на постійній основі, то краще відразу все утеплити. Адже якщо будівництво починати з нуля, то кошторис за літній та зимовий будинки не сильно відрізнятиметься, а ось вартість обслуговування взимку буде різною.

Вибирати можна різні варіанти. Незалежно від цього, будівництво будинку буде досить швидким і без великих витрат. Складання будинку для постійного проживання займе трохи більше часу, ніж дачного.

Невеликі витрати на будівництво та обслуговування будинку

Вибираючи з чого будувати будинок, всі дивляться на бюджет. Більшість із нас має обмежені кошти, тому ми думаємо, як і на чому можна заощадити. Зимові каркасні будинки значно дешевші за зимові будинки з будь-яких інших матеріалів. Ця технологія стає доступною для сімей із середнім статком, яких більшість у нашій країні.

Наприклад, якщо порівняти вартість каркасного будинку і з цегли, то перший варіант буде дешевше на 60%. Якщо ж порівняти каркасний будинок з будинком із клеєного або профільованого бруса, то перший буде дешевшим на 40-45%.

Ціна на будівництво – це не єдиний плюс зимових каркасних будинків. Наступний важливий пункт, який потрібно враховувати, – це обслуговування приміщення. У нашому випадку воно сильно відрізняється на краще.

Невеликі витрати на будівництво можна аргументувати такими факторами:

  • Мінімальна кількість будівельних матеріалів;
  • Доступні ціни на будматеріали;
  • Простота в збиранні;
  • Недорога технологія;
  • Немає потреби у частому використанні спеціальної техніки.

Цена снижается по той причине, что для каркасного дома нужно меньше фундамента. Если же владелец хочет сам участвовать в строительстве, то какую-то часть работ он может выполнять сам. Таким образом цена на постройку снижается. 

Проектирование зданий

Каркасные дома достаточно простые в подготовке. Клиент с легкостью может заказать разные формы строения, так как они быстро собираются. Если же во время строительства захочется одну комнату расширить, а другую сузить, то это легко делается.

Также такие дома позволяют сделать быстрое расширение помещения в любом направлении. Вы можете достроить комнату там, где вам нужно. Если же это кирпичный дом или из других массивных материалов, то пристраивать что-то к нему уже не так просто.

Когда можно начать строительство?

В данном случае удобно то, что строиться можно в любое время года. Всё дерево обрабатывается специальными средствами, которые защищают его от влаги и разных насекомых. Поэтому строится можно начать летом, зимой или в другое время года. Главное – это правильно залить фундамент, учитывая погодные условия.

Ціна знижується з тієї причини, що для каркасного будинку потрібно менше фундаменту. Якщо ж власник хоче сам брати участь у будівництві, то якусь частину робіт може виконувати сам. Таким чином, ціна на будівництво знижується.

Проектування будівель

Каркасні будинки досить прості в підготовці. Клієнт легко може замовити різні форми будівлі, оскільки вони швидко збираються. Якщо ж під час будівництва захочеться одну кімнату розширити, а іншу звузити, це легко робиться.

Також такі будинки дозволяють зробити швидке розширення приміщення в будь-якому напрямку. Ви можете добудувати кімнату, де вам потрібно. Якщо це цегляний будинок або з інших масивних матеріалів, то прилаштовувати щось до нього вже не так просто.

Коли можна розпочати будівництво?

У даному випадку зручно те, що будуватися можна в будь-яку пору року. Все дерево обробляється спеціальними засобами, які захищають його від вологи та різних комах. Тому будується можна почати влітку, взимку або в іншу пору року. Головне – це правильно залити фундамент з огляду на погодні умови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!