fbpx

Як вибрати проект каркасного будинку барнхаус за каталогом ProstoHOUSE?

Вибираючи проект будинку, багато хто розглядає варіант типових проектів. Їх можна знайти в каталозі сайту, а також вони значно дешевші, ніж індивідуальний проект. На що звернути увагу, обираючи собі такий проект і як не припуститися помилок?

Такі проекти дозволяють заощадити на документації, так як все купується в готовому варіанті. Якщо ж потрібно щось змінити, це робиться набагато швидше і простіше. Але там не змінюється весь проект, а лише деякі його частини. Також замовник завжди може подивитися готову споруду, оцінити її та дізнатися більш точний кошторис на будівництво. Тому такий варіант має велику популярність у порівнянні з індивідуальними проектами.

Які вимоги мають бути до проекту?

Часто виставляючи фото якихось готових будинків, там можна знайти докладний план приміщення на кожен поверх. Там є всі необхідні відомості, щоб можна було розпочинати будівництво. Якщо потрібно, то цей план можна трохи доопрацювати під себе, щоб отримати те, що вам потрібно. Але, вибираючи проект, потрібно звернути увагу на кілька важливих факторів:

  1. Площа будинку. Вибирати її потрібно виходячи з того, скільки людей житиме в будинку. На одну особу має бути близько 30 м усієї площі (сюди входить кімната, ванна кімната, гардероб та ін. приміщення). Якщо буде більше площі, то доведеться переплачувати за комунальні послуги;
  2. Виділити більше площі для житлових приміщень. Мінусом будуть великі коридори або велика вітальня. У середньому житлові кімнати виділяють до 70% загальної площі. Якщо ви збудуєте ще якісь підсобні приміщення, то цей показник зменшиться. Найкраще для кухні виділити від 10 до 20 м2, для передпокою 8 м2, для ванної 7-10 м2.;
  3. Кількість житлових кімнат. Їх треба розраховувати з урахуванням того, скільки людей житиме. Якщо очікується поповнення в сім’ї, то це краще врахувати під час будівництва, тому що зробити одразу це буде набагато простіше та дешевше, ніж потім добудовувати;
  4. Кількість поверхів у будинку. Щодо цього у кожного є своя думка. Якщо землі багато, можна будувати будь-який будинок. Але всі ми розуміємо, що зводити одноповерховий будинок на 200 кв. м. буде не раціонально і краще зробити його двоповерховим. На невеликій території завжди краще збудувати будинок з кількома поверхами. Потрібно враховувати і наявність маленьких дітей або людей похилого віку, щоб усім було зручно тут жити. Вибираючи між двоповерховим будинком і з мансардою, варто розуміти, що мансарда на 10-15 % буде дешевше, ніж повноцінний поверх.

Детальне вивчення проекту

Крім основних параметрів самого будинку, потрібно звернути увагу і на його розташування. Це важливо задля кращої економії електроресурсів. Найкраще, якщо кімнати виходять на південь, схід чи захід, а ось технічні приміщення розміщені на півночі ділянки.

Ще одне важливе питання – як розділений будинок. Один із варіантів поділу – це на денну та нічну зону. У цьому випадку вітальня, кухня та їдальня знаходяться на першому поверсі, а спальні – на другому. Іноді будинок ділять на дитячий та дорослий поверх. У будь-якому випадку потрібно правильно розмістити сантехнічні приміщення. Основна ванна кімната повинна розміщуватися в нічній зоні, а в денній достатньо лише поставити невелике приміщення з унітазом та умивальником.

Також важливо і те, наскільки енергоефективний будинок. Для цього у конструкції завжди є невеликий тамбур, який дозволяє краще зберегти мікроклімат у приміщенні. Він відокремлює житлові приміщення від вуличної спеки чи холоду.

Також важлива форма самого будинку. Найкраще вибирати квадратну або прямокутну форму з мінімальною кількістю кутів. Дах будинку повинен бути максимально простий з нахилом 15-250. Відсутність підвалу збереже гроші під час будівництва та опалення будинку. Також роблячи вікна з південного боку, краще встановити великі склопакети, а з північного – невеликі.

Враховуючи ці параметри при виборі плану, ви зможете отримати найкращий , який буде максимально зручним і вигідним для вас. У нас на сайті ви зможете подивитись типові проекти та вибрати один з них для себе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!