fbpx

Як утеплити каркасну лазню?

Часто під час будівництва фінансова сторона відіграє важливу роль. Тому замовники намагаються заощаджувати на всьому, на чому тільки можна. Іноді доходить до того, що вони намагаються заощаджувати на основному матеріалі – на утеплювачі. Тому ми зараз розглянемо, якими матеріалами можна утеплити лазню та чи можна на цьому якось заощадити.

Мінеральна вата

Цей матеріал видобувають під час плавлення металургійних відходів чи гірських порід. В результаті ми отримуємо м’які плити, які складаються з великої кількості волокон переплетених між собою. Ці плити мають відмінні теплоізоляційні властивості.

Так як мінеральна вата складається з неорганічних речовин, через це у неї висока температура плавлення. Також вона не горить, що вкрай важливо для лазні, де використовується відкритий вогонь для підвищення температури приміщення та нагрівання води. 

Мінеральна вати має ряд переваг:

  1. Не горить;
  2. Вона не піддається гниття, тому терміни використання матеріалу досить великі;
  3. У неї мінімальні показники усадки;
  4. Екологічно чистий матеріал.

Але окрім плюсів у будь-якому матеріалі є свої мінуси. Мінеральна вата боїться вологи, тому як тільки на неї потрапляє вода, вона втрачає свої властивості. При використанні мінеральної вати в лазні важливо зробити надійну гідроізоляцію.

Пінопласт та інші спінені синтетичні матеріали

До основних переваг цієї групи матеріалів можна віднести:

  1. Низька вартість;
  2. Легкі за вагою;
  3. Прості та легкі під час роботи;
  4. Не боїться вологи;
  5. Дають чудову теплоізоляцію приміщення.

Тут також є свої недоліки. Основний із них – це високий рівень горючості.Тому ці матеріали рекомендують використовувати в тих приміщеннях, де немає нагрівальних елементів, таких як печі, тени тощо.

Непопулярний утеплювач

Крім перерахованих вище матеріалів є і деякі інші, які зустрічаються рідше при утепленні приміщень, але всі їх теж застосовують.

  1. Плити з очерету. Це екологічний матеріал, що має високі теплоізоляційні показники. Його товщина становить 150 мм, тому монтаж цього матеріалу дуже зручний при зведенні каркасних будівель;
  2. Скловата. Раніше цей матеріал використовувався для утеплення будь-яких стін та стель. Сьогодні ж він практично не використовується, тому що під час монтажу потрібно чітко дотримуватися правил безпеки. Майстер повинен працювати в масці, рукавичках, окулярах та захисному костюмі. Але якщо скловата потрапить на тіло, то це викличе сильне свербіння;
  3. Рідкий утеплювач. Під час роботи з цим матеріалом потрібно дотримуватись правил безпеки. Також під час роботи слід використовувати спеціальний захист. Даним утеплювачем користуються дуже рідко, оскільки ціна на матеріал досить висока;
  4. Матеріали із фольгою. Цей матеріал легко укладається і відносно недорогий. Він чудово відбиває тепло, тому якщо його правильно укласти та закрити всі містки холоду, то він чудово збереже тепло в приміщенні.

Захист теплоізоляційних матеріалів від високої вологості

Багато теплоізоляційні матеріали «бояться» вологи. Тому їх слід закривати пароізоляційними матеріалами. Як захист використовують:

  1. Алюмінієва фольга.Вона захистить утеплювач від вологи, а також додатково відображатиме тепло, чим тільки покращить теплоізоляцію;
  2. Пергамін. Це відносно недорогий та екологічно чистий матеріал;
  3. Поліетиленова плівка. Вона добре захищає утеплювач від пари.

Якщо ви хочете подивитися каркасний будинок під ключ ціна, то на сайті ви зможете ознайомитися з усіма пропозиціями. Там вам запропонують найкращі матеріали для утеплення приміщення, а також варіанти, які краще вибрати пароізоляцію для лазні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!