fbpx

Як звести каркасний будинок. Чинники, що впливають на якість

Каркасні будинки будуються досить швидко. Але щоб вони були стійкими та надійними, важливо використовувати якісні матеріали та правильно виконати всі процеси. Навіщо конкретно потрібно стежити замовнику і на що звертати особливу увагу?

Державна підтримка будівництва каркасних будинків

Щоб зрозуміти, як влаштований будинок і на що звернути увагу, потрібно подивитися, як його спочатку будували. Сама технологія прийшла до нас із Канади, тож краще подивитися як це працює там. У цій країні технологія каркасних будинків підтримується лише на рівні уряду. Усі роботи можуть виконувати лише сертифіковані компанії. Коли будинок готовий, для його здачі має приїхати комісія та перевірити все. Тільки після перевірки до будинку можна підбивати комунікації.

В Україні будівництво каркасних будинків ніяк не регламентовано. Вся відповідальність лежить лише виконавця. Якщо замовник чи майбутній власник приймає будинок і чогось не помітив, це лише його проблеми. Складання об’єкта відбувається тільки на підставі того, подобається замовнику те, що він бачить чи ні. Багато хто навіть не знає про технічні процеси, а бачать лише готовий результат. Тому звертаючись до будівельної компанії та замовляючи будівництво каркасного будинку, кожен власник повинен розуміти, на що звертати увагу і що більш менш важливо в конструкції.

Підбір дерева

Перше, на що варто звертати увагу – це на основний матеріал, з якого буде збиратися конструкція. Тому коли дивіться на дерево, воно повинно бути правильно висушеним, нарізаним і відкаліброваним. Тільки такі бруси найкраще триматимуться і довше служитимуть. Під час робочого процесу дерево не повинно намокати та не повинно бути сирим. Оскільки висихання воно може деформуватися.

Друге, дерево має бути оброблене спеціальними протипожежними засобами, а також засобами для захисту від шкідників, плісняви та грибка. На самому дереві не повинно бути слідів ураження комахами, не повинно бути гнили або грибка. Тільки такі колоди довше служитимуть і даватимуть потрібний рівень теплоізоляції.

Якість складання конструкції

Багато купують хороші матеріали, а потім починають економити. Вони думають, якщо наймуть кілька підсобників, то зможуть зробити все самі, оскільки це не складно. Частково це так і є, але тут важливо знати всі тонкощі під час роботи з деревом, його з’єднаннями, роботою з плитами ОСП, утеплювачем, захисними плівками та іншими матеріалами. Тому наймаючи компанію, яка займається всіма процесами, ви можете довірити це їм, а вони вже будуть збирати конструкцію так, як потрібно.

Якщо ж говорити про тонкощі складання, то тут важливо перевірити всі з’єднання. Вони повинні не просто стикатися один з одним, але дерево має добре заходити між одним, а потім ще й кріпитися. Коли ви дивитеся на вузли, то у вас не повинно бути сумніву в тому, що вони будуть добре триматися. Також потрібно звернути увагу на вікна та двері. Найкраще, якщо прорізи не будуть частиною каркасу, щоб на них не лягало навантаження від перекриттів.

Теплоізоляція приміщення та монтаж мембран

Товщина утеплювача підбирається для кожного регіону своя, тому що тут враховується клімат, де буде будуватися будинок. Краще відразу перевірити тип утеплювача, його марку та те, як його укладають. Адже там не повинно бути щілин, а утеплювач має бути якісним. Також для каркасних будинків краще вибирати плитний утеплювач, а не рулонний.

Ще один важливий момент – це перевірка гідроізоляції та вітрозахисту мембрану. Між смугами не повинно бути щілин, а все має бути щільним і добре закритим. Також при встановленні розеток не повинна сильно пошкоджуватися плівка. Все має встановлюватись максимально герметично. Тоді ефективність цих матеріалів буде максимально гарною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!