fbpx

Гідроізоляція балкона у дерев’яному будинку?

Більшість будинків мають хоч невеликий, але балкон чи лоджію. Це цікаве рішення, тому багато замовників хочуть його собі запровадити. Оскільки це зовнішня частина каркасного будинку, її важливо правильно захистити від зовнішніх чинників. Адже якщо цього не зробити, то сніг, дощ та сонце зроблять свою справу. 

Щоб запобігти цьому, можна зробити гідроізоляцію матеріалу. Таке рішення продовжить термін служби деревини. Тим самим ви захистите його від зовнішнього впливу, від появи грибка, плісняви ​​та початку інших руйнівних процесів. Особливо важливою є гідроізоляція, якщо це каркасні будинки для постійного проживання, тому що їх потрібно максимально захистити. Надійний захист збільшить термін експлуатації матеріалів та зменшує їх знос.

Як зробити гідроізоляцію відкритого балкона?

Починати гідроізоляцію потрібно з підлоги, оскільки саме він піддається більшому впливу різних кліматичних умов. Для цього спочатку перевіряють підлогу, потім зачищають її та роблять гідроізоляцію. Найчастіше використовують рулонний, рідкий, мембранний та плівковий захист.
Підбір матеріалу залежить від конструкції балкона, від бюджету та від побажань замовника. Усього виділяють кілька типів ізоляції:

  1. Найпростіший варіант – це покласти на підлогу металевий лист, а зверху на ньому збирати підлогу з вентиляційними проміжками;
  2. На готовому балконі роблять тонку стяжку із додаванням гуми. Важливо перед початком робіт порахувати, чи конструкція витримає вагу бетону;
  3. Знизу матеріалів для підлоги укладають плитну гідроізоляцію;
  4. Використовувати рулонну гідроізоляцію або нанести бітумну мастику;
  5. Нанести на підлогу рідку гуму або залити полімер.Такий варіант вважається найдорожчим із усіх.

Послідовність виконання робіт:

  1. Підготовка поверхні;
  2. Гідроізоляція підлоги;
  3. Монтаж чистових матеріалів;
  4. Антисептична обробка поверхні.

Якщо гідроізоляція буде проводитись у старому будинку, то перед початком робіт краще зняти все покриття зі старої підлоги та зробити його заново.

Якщо ж у будинку є еркер, тоді варто слідувати такій черговості:

  1. Спочатку на перекриття вистилають паро-бар’єр, після чого можна стелити рулонну гідроізоляцію;
  2. Укладається плитний утеплювач;
  3. Наносимо обмазувальну гідроізоляцію;
  4. Настилаємо фінішну підлогу.

Щоб забезпечити природний стік води, монтаж фінішного покриття краще робити під кутом з перепадом 40 мм від будинку на вулицю.

Захист лоджії або закритого балкона

Принцип роботи такий же, як і в попередньому варіанті, тільки додається ізоляція стін і стелі. Якщо ж балкон плануєте використовувати цілий рік, то рекомендується одразу його утеплити.

Найкраще рішення для лоджії – це використовувати поліуретанову мастику. Особливо гарний результат вона показує у поєднанні з рулонною гідроізоляцією. 

Стельова обробка буде такою:

  1. Наноситься рідка гідроізоляція;
  2. Укладається мінеральний утеплювач;
  3. Монтується гідро та паробар’єри;
  4. Наносимо рулонну ізоляцію;
  5. Обрешітка стелі;
  6. Все покривається покрівельним матеріалом.

Є різні варіанти укладання гідроізоляції. Тому важливо враховувати і те, який зверху буде дах. Якщо у вас буде м’яка черепиця, то для неї потрібна буде суцільна решетування. Якщо ж монтуватиметься листова покрівля, то для неї можна використовувати вищеописаний варіант.

Захист стін лоджії

Стіни найменше піддаються впливу зовнішніх факторів. Саме тому з ними можна не поспішати, але зробити це дуже важливо. Для цього використовують такі матеріали:

  1. Спочатку приклеюють рулонні матеріали;
  2. Наносять ЛФМ із добавками каучуку. Періодично це покриття потрібно оновлювати;
  3. Використання штукатурки із гідроізоляційними присадками.

За дотримання всіх технологій ви зможете отримати відмінний захист приміщення. Головне – це зробити все якомога раніше, щоб максимально захистити поверхню від температурних змін. З таким підходом ви отримаєте саме те, що добре захищатиме будинок довгі роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!