fbpx

Будинок чи Квартира – що краще? Розглянемо усі нюанси.

Вибираючи собі житло, кожен замислювався про те, що краще – будинок або квартира. У кожному варіанті є свої позитивні сторони. Тут все залежить від того, що хочете отримати. Але важливо, щоб при виборі житла ви завжди керувалися кількома принципами:

  1. Яка площа приміщення. Її має бути достатньо для кожного члена сім’ї. Кожен має мати особистий простір і його потрібно якось обладнати;
  2. Має бути без проблем дістатися будь-якої точки міста від вашого будинку;
  3. Наявність магазинів, торгових центрів, школи або садочка біля будинку;
  4. Має бути якнайбільше чистого повітря.

Під ці параметри можна підібрати собі будинок, а також можна доглянути квартиру десь у новому житловому комплексі. Що ж тоді краще?

Основні аргументи на користь вибору будинку

  • У будинку завжди буде набагато просторіше, ніж у квартирі з такою ж площею приміщення. Адже деякі елементи можна вдома не зберігати, а скласти їх на горище або в підсобну прибудову. Також видимість простору додає можливість вийти на вулицю будь-якої миті і там займатися своїми справами.
  • Безпека дітей – це вкрай важливий фактор. Живучи в будинку, ви зможете їх спокійно випускати на вулицю, оскільки знатимете, що далі забору та воріт вони не зможуть вийти. Також вони дихають свіжим повітрям і «заряджатимуться» вітаміном D від сонця. Це дуже важливо для імунітету.
  • У власному дворі завжди знайдеться місце для паркування, незалежно від того, у скільки ви приїхали додому. Живучи в квартирі, щовечора приїжджаючи з роботи додому, доведеться думати про те, куди можна поставити машину. Також для любителів займатися садівництвом навколо будинку завжди буде земля і свобода вибору культур для висадки.
  • У приватному будинку сусіди заважають не так сильно. Ніхто не свердлить уранці або не дивиться серіал уночі на всю гучність. Так як зверху немає сусідів, то ніхто не зможе затопити вас, забувши вимкнути кран.
  • Вибравши собі каркасний будинок, ви в будь-якій момент можете розширити його. Це зручно, тому що якщо місця стало мало, то не потрібно міняти житло, а достатньо його трохи добудувати.

Вибираючи квартиру, ви можете бути впевнені, що у вас завжди поряд з будинком буде хоча б один продуктовий магазин. Якщо ви збираєтеся будувати будинок, то тут магазини можуть бути трохи далі. Але тут багато залежить від того, де ви збираєтеся будувати будинок. Так як у котеджних селищах часто є продуктові магазини.

Що дорожче обслуговувати: будинок чи квартиру?

Багато хто боїться, що біля будинку постійно доведеться працювати. Частково це правда, оскільки іноді доведеться чистити сніг, іноді треба підмітати на вулиці. Але все інше залежить тільки від того, який будинок ви замовляєте. Якщо вибрати будівництво під ключ, то ви отримуєте повністю готовий будинок, до якого можна заїхати та жити. Вам не доведеться нічого доробляти. А ось прибирати прибудинкову територію доведеться самим або наймати для цього людей.

Якщо ж говорити про ціни на обслуговування будинку і квартири, то сучасний каркасний будинок можна обслуговувати набагато дешевше, ніж квартиру. Його можна зробити повністю автономним і ви забудете про те, що таке відключення світла чи води на кілька днів. Завдяки технології будівництва каркасні будинки не вимагають додаткового утеплення. Вони швидко прогріваються та добре захищають приміщення від холодного повітря. А використовуючи автономне опалення, ви платите тільки стільки, скільки використовуєте.

Тому в багатьох пунктах каркасні будинки займають лідируючу позицію при виборі квартири або будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!