fbpx

Дерев’яний будинок з утеплювачем: порівняємо каркасні та дерев’яні стіни

Каркасні та дерев’яні будинки тільки здаються однаковими, але у них багато відмінностей. Загальне у цих будинках тільки те, що і в одному і в іншому варіанті є дерево, тому потрібно використовувати однакові рішення для пожежної безпеки приміщень. В іншому, дерев’яні будинки повністю зроблені з дерева, а в каркасних – тільки каркас, а решта заповнюється пінополістеролом або базальтовою ватою.

Також каркасні будинки відрізняються тим, що у них товщина стін близько 16 см. Будуються вони за типом термоса, в якому зберігається все тепло. Якщо ж говорити за дерев’яні будинки, то вони будуються за класичним варіантом. Там товщина стін досягає майже 50 см., це за умови, що є додаткове утеплення.

Але у цих будинків є загальна характеристика – у них низька теплова інерційність. Це означає, що такі будинки швидко прогріваються, але також швидко і остигають. Наприклад, кам’яні будинки такого не мають. Вони довго гріються, але потім ще довгий час будуть віддавати своє тепло.

Каркасно-панельні будинки

Основна перевага таких будинків у тому, що вони легко і швидко зводяться. Спочатку збирається каркас будинку, а потім заповнюється базальтовим утеплювачем або пінополістеролом. Такий варіант вважається екологічним та практичним.

Оскільки товщина стін невелика, то і потужного фундаменту для цього не потрібно. Це дуже економить бюджет на будівництво будинку. Також у цій технології будівництва практично немає мокрих процесів, що дає можливість всього за 3-4 місяці збудувати повноцінний будинок, в якому можна жити. Завдяки «сухій технології будівництва», такі будинки зводяться у будь-яку пору року, навіть узимку.

Хоча кажуть, що у цих будинків є свій термін служби, але все-таки 80 років він нормально відслужить. Звичайно, важливо правильно все зібрати, не порушуючи технологію, тоді термін служби буде таким більшим. Але основна перевага таких будинків – це їхня висока теплоізоляція.

Коли каркас зібраний і будинок утеплений, зовні його закривають гідроізоляційною плівкою і ОСП плитою. Усередині використовується пароізоляція та гіпсокартон. Важливо, щоб власник будинку завжди стежив за мікрокліматом у приміщенні. Для цього має бути хороша система вентиляції з рекуперацією повітря.

Дерев’яні будинки

Натуральне дерево привабливе для багатьох. Все тому, що це екологічно чистий матеріал. Будинок із бруса виглядає солідно, та й живеться в ньому добре. Якщо ж дивитися за витратами, то такі будинки значно дорожчі за каркасний будинок. На будівництво будинку з бруса йде до 5 місяців, а з колоди – до 8 місяців.

Такі будинки відрізняються тим, що вони надійні і довговічні. Головне – це правильно зібрати. Тому якщо хочете будинок з дерева, то краще довірити це фахівцям, які знають цю технологію і зможуть зробити все правильно.

Підсумок порівняння двох типів будинків

Ми ж хочемо запропонувати вам будівництво каркасного будинку будь-якої площі. Він будується набагато швидше, ніж будь-який інший варіант, він легший, тому на фундамент не потрібно витрачати стільки грошей. За своїми технічними даними він буде набагато вищим, ніж будинок з будь-яких інших матеріалів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!