fbpx

Що таке каркасний будинок: різновиди будівництва

Сучасні будинки будують із різних матеріалів. Каркасний будинок відрізняється від інших типів будівель тим, що в основі є дерев’яний або металевий каркас. Спочатку збирається каркас будинку, після цього він утеплюється та обшивається спеціальними матеріалами.

Вважається, що свій початок такі будинки беруть у Європі, а саме в Німеччині ще у 12 столітті. Тоді збирали каркас із колод, після чого їх обшивали, а внутрішній простір заповнювали сумішшю з гною, вапна та соломи. За кілька років матеріал осідав і його досипали. Технологія розвивалася, і велику популярність набула у США та Канаді. До нас вона прийшла після війни, десь у 50-х роках. У багатьох не було житла і його потрібно було швидко збудувати, тому класичний варіант будинків замінили на каркасний.

Особливості будівництва каркасного будинку

Оскільки матеріалів менше і вони легше, то такі будинки в готовому варіанті важать значно менше, ніж цегляні будівлі, а також будинки з бруса і блоків. Тому для його заснування використовується три види фундаменту:

  1. Стрічковий фундамент;
  2. Польовий фундамент;
  3. Плитний фундамент.

 width=

Коли фундамент готовий, на ньому збирають нижню обв’язку, на ній встановлюють вертикальні стійки, потім збирається верхня обв’язка і кроквяна система. Для цього використовують спеціальні просушені дошки, попередньо оброблені різними засобами для кращої захисту від зовнішніх впливів.

Після закінчення робіт зі збирання каркаса починають обшивати і утеплювати будинок. Разом з цим під обшивку вставляють вітрозахисну мембрану та пароізоляцію. Для утеплення використовується міцна базальтова вата. Коли основа повністю готова, до будинку заводять усі комунікації та приступають до оздоблення. Заїжджати жити можна відразу після закінчення всіх процесів, тому що в цьому типі будинків немає усадки.

Варіанти будівництва каркасних будинків

Найпоширеніші технології будівництва – це каркасно-щитова і каркасно-рамкова. Кожна з них має свої переваги та недоліки.

Будівництво будинків за каркасно-щитовою технологією

 width=Ця технологія відрізняється своєю швидкістю складання. Всі процеси проходять на підприємстві, а потім всі панелі привозять на місце установки і збирають їх. Кожна стіна розраховується і збирається. на заводі.Для цього роблять всі виміри, збирають каркас, утеплюють його і обшивають на місці, після чого зібрані плити везуть на місце встановлення.За допомогою спеціальної техніки це завантажують на фундамент і кріплять між собою.Заїжджати жити в такий будинок можна відразу, так як він не дає усадку.

Якщо ж говорити про мінуси, то їх кілька.

По-перше, для доставки готових блоків потрібна спеціальна техніка. Вона не скрізь і не завжди може доїхати, а також її оренда коштує грошей.

По-друге, якщо ви захочете зробити перепланування, то це не вдасться зробити.

По-третє, якщо збирають його не професіонали, то значно знижується стійкість будинку.

Будівництво будинків за каркасно-рамковою технологією

 width=У даному випадку все збирають там, де воно стоятиме. Для цього завозять матеріали і збирають будинок кілька фахівців. Якщо щось потрібно, то це можна швидко відкоригувати.Складання відбувається досить швидко і просто.Після того, як конструкція готова, її утеплюють і обшивають.

Власник майбутнього будинку економить на техніці, але при цьому складання займає більше часу. Легко контролювати будь-які процеси, а якщо потрібно щось змінити, це робиться набагато простіше і дешевше.

Наша компанія займається будівництвом будинків за другою технологією. Тому часу витрачатися трохи більше, але це дешевше та простіше. Усі нюанси по фундаменту, матеріалам, посиленню та оздобленню обговорюються з кожним клієнтом окремо, виходячи з того, де буде розміщений будинок, який там ґрунт і які у вас побажання. На ціну впливає і те, який із 3-х типів фундаменту ви захочете вибрати, чи це буде будинок під ключ або лише основні процеси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!