fbpx

5 Основні помилки при плануванні будинку.

Кожен, хто замовляє будівництво будинку, хоче максимально адаптувати його під себе. Тому багато хто намагається сам підготувати проект будинку. Спочатку здається, що це не так і складно, але за фактом — це копіткий процес, який потребує багато знань та часу. Коли ж клієнти приносять нам свої проекти, то майже все доводиться переробляти, оскільки є багато різних помилок. Ми ж хочемо розповісти вам про 5 основних помилок, які можуть сильно вплинути на практичність використання будинку.

Помилка №1. У будинку хочуть зробити лише 1 вхід

Раніше робили і зараз багато хто робить тільки один вхід до будинку. Це не найзручніший варіант. Найчастіше це роблять із міркувань теплоізоляції приміщення, щоб не створювати ще одну потенційну точку для доступу холоду до приміщення. Але це практичний варіант. Адже якщо вам потрібно потрапити на ділянку за будинком, то доведеться обходити будинок довкола, а якщо прийшли додому, то заходити попереду.

Найпрактичніший варіант – це зробити 2-3 входи і встановити туди якісні двері. Один вхід можна використовувати як парадний, а другий буде для того, щоб виходити на заднє подвір’я. Якщо все правильно обладнати, то в будинку буде тепло та комфортно.

Помилка №2. Не прораховують розмір коридору

Найчастіше про це взагалі не замислюються, а просто якось роблять. За правилами пожежної безпеки коридор повинен бути шириною мінімум на 1.2 м. Якщо ж зробити його довгим і не дотримуватись певних норм, то тоді там може бути постійний протяг або сперте повітря. Тому потрібно прораховувати кожну деталь.

Помилка №3. Наявність житлових приміщень без природного освітлення

Людині важливо, щоб у приміщенні було природне світло. При ньому рекомендують читати, працювати за комп’ютером або робити інші справи. Якщо ж кімнати спроектовані не правильно і світла потраплятиме менше, доведеться частіше користуватися електричними приладами. У цьому випадку більша витрата електроенергії і менша користь для людини.

Якщо ж у приміщенні немає природного світла, то за регламентом його можна використовувати тільки в якості комори, вбиральні або санвузла. У всіх інших випадках має бути природне світло.

Помилка №4. Розміщення дверей санвузла на кухню або вітальню

У багатьох квартирах санвузол знаходиться поряд з кухнею, але при цьому двері виходять в коридор. У будинках теж не рекомендується, щоб двері виходили в їдальню, кухню або вітальню. Це завдасть дискомфорту гостям, які приходитимуть. За санітарними нормами такий варіант забороняється реалізовувати. Санвузол може бути поруч із цими кімнатами, але при цьому двері повинні виходити в коридор або інші кімнати.

Помилка №5. Використання прохідної кімнати як спальні

Такі кімнати можуть бути, але їх краще використовувати тільки як вітальня. Там ви можете приймати гостей, спілкуватися та пити разом чай, але не варто використовувати ці кімнати для надання ночівлі гостям. Адже коли гості спатимуть, їм буде не комфортно, адже будь-хто охочий може пройтися поряд у будь-який час.

Як не допустити банальних помилок у проектній документації?

Найпростіший варіант – це довірити роботу фахівцям. Ми розробляємо різні проекти каркасних будинків >, при цьому наші архітектори не допускають таких помилок. Вони враховують побажання замовника та намагаються розробити план таким чином, щоб усім було комфортно, але й водночас нічого не порушувалося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Замовити консультацію


    Передзвонити вам?


      Дякую!

      Ваше повідомлення успішно відправлено!